Expositie striptekenaar Peter de Smet in Nederlands Stripmuseum

GRONINGEN

In het Nederlands Stripmuseum in Groningen wordt zondag 24 juni een expositie van striptekenaar Peter de Smet geopend.

 

In deze tentoonstelling veel aandacht voor ‘De Generaal’, De Smets populairste strip, maar zeker ook voor diens nog onbekende jeugdwerk, voor zijn andere strips (’Joris PK’, ‘Het Hopmysterie’, ‘Lodewijk’) en voor zijn reclameopdrachten en cartoons.

Erwin Lammerts

Stripliefhebber Erwin Lammerts uit Veendam, die als grafisch vormgever veel advertenties ontwerpt voor deze krant, kwam 4 jaar geleden op het idee iets met de inmiddels overleden striptekenaar te doen. Opdat diens werk niet in de vergetelheid zou geraken.

De Generaal gaat Integraal

Samen met Mariella Sormani en uitgever Seb van der Kaaden werd het project ‘De Generaal gaat Integraal’ opgestart. Dit project bestaat eruit 8 luxe boeken met alle verhalen van ‘De Generaal’ (opnieuw ingekleurd) in chronologische volgorde uit te geven, elk deel voorzien van een uniek dossier met vele onuitgebrachte tekeningen.

Het eerste boek is inmiddels verschenen en krijgt lovende recensies.

Expositie

Hierop volgend werd het plan gelanceerd een expositie in het Nederlands Stripmuseum te realiseren. Met succes; de expositie ‘De Generaal en ander werk van Peter de Smet’ loopt van 24 juni tot en met februari 2019.


Auteur

Marc Jansen Redacteur