VV Hoogezand 1 terug naar echt gras

HOOGEZAND

Het eerste elftal van VV Hoogezand speelt zijn wedstrijden met ingang van het nieuwe seizoen weer op (echt) gras. De rood-zwarten speelden het afgelopen seizoen op kunstgras.

“We hebben het afgelopen jaar op ons kunstgrasveld gespeeld omdat ons hoofdveld heel slecht was”, zegt voorzitter Peter Seip. “Mede daarom sprak de spelersgroep uit liever op kunstgras te spelen.”

Het keurkorps van de Hoogezandsters keert nu terug naar het echte gras van het hoofdveld omdat, zegt Seip, het veld er weer goed bij ligt. “De gemeente heeft zich hier bijzonder voor ingespannen.”

Omdat het veld nu goed is, wil de spelersgroep eveneens terug naar het hoofdveld. Bovendien: “De omstandigheden op het hoofdveld zijn, qua accommodatie, ook mooier”, zegt Seip, om nog even aan te stippen dat Hoogezand 1 het voorbije seizoen vooral buitenshuis - vaak op echt gras - punten pakte.

Reclameborden

De terugkeer naar het hoofdveld betekent dat ook alle reclameborden terug verhuisd moeten worden. Een groot aantal vrijwilligers, inclusief enkele eerste elftalspelers, heeft de borden donderdag gedemonteerd en naar het hoofdveld gebracht.

Daar werden ze zaterdag teruggeplaatst.

Ook een deel van de tribune, dat tijdelijk langs het kunstgrasveld was geplaatst, is inmiddels terug op zijn vertrouwde plek bij het hoofdveld.


Auteur

Marc Jansen Redacteur