‘Welkom in Gorecht-West’

HOOGEZAND

Bewonerscommissie Gorecht heeft maandagavond (bijna) alle bewoners van de 58 woningen van de tweede fase van de wijkvernieuwing in Gorecht-West welkom geheten.

Door Marc Jansen

Dat deed ze door persoonlijk bij de bewoners langs te gaan. De commissieleden gaven hun bij die gelegenheid bovendien een cadeaubon van 10 euro van Jumbo Kelders.

“Daar werd heel leuk op gereageerd”, zegt voorzitter Chris Westerborg van Bewonerscommissie Gorecht. “De meesten hadden zoiets van ‘dat komt goed uit’ of ‘daar kan ik iets moois mee doen’. Maar er was ook een gezin dat zei: ‘dat kunnen we niet aannemen’. Die mensen voelden zich bezwaard. Maar ze hebben het uiteindelijk wel aangenomen.”

Van de 58 bewoners waren 4 afwezig. “Maar zij worden nogmaals bezocht”, belooft Westerborg.

Bezem

Eerder hadden de bewoners van de eerste fase van de wijkvernieuwing al een welkomstcadeautje gekregen. Westerborg: “Een bezem. Bij wijze van hint. Maar die heeft niet iedereen begrepen. Helaas houdt nog steeds niet iedereen de boel even netjes.”

Uiteraard maakten de commissieleden de bezochte bewoners ook attent op het werk van de bewonerscommissie (en haar behoefte aan nieuwe leden). “Door de bewoners persoonlijk te bezoeken, hebben alle bewoners 1 van ons gesproken. Ze hebben daarmee kunnen ervaren hoe serieus wij bezig zijn met de bewonerscommissie”, zegt Westerborg. “Daardoor wordt het gemakkelijker naar ons toe te komen.”

Ogen en oren

“Wij zijn de ogen en oren van de wijk”, stelt de 70-jarige preses van de bewonerscommissie. “We hebben korte lijnen met de gebiedsregisseur.”

Een voorbeeld: “Tussen de Abraham Kuypersingel en de naastgelegen secundaire weg zijn tussendoorsteekjes gekomen. Aan het einde mist echter eentje. Waardoor mensen met bijvoorbeeld een scootmobiel of rollator, maar ook mensen die de hond uit willen laten, al vroeg het fietspad op moeten. Dat hebben we aangekaart en dat wordt opgelost.”