Met fluisterboot het Zuidlaardermeer op

KROPSWOLDE

Paviljoen De Leine in Kropswolde is donderdag 28 juni vertrekpunt van een door Het Groninger Landschap georganiseerde vaartocht over het Zuidlaardermeer. Het Groninger Landschap maakt hiervoor gebruik van de nieuwe fluisterboot Raidomp.

Deelnemers leren hoe het meer ontstaan is en wat in de loop der jaren veranderd is. Ook wordt ingegaan op de vraag wat de Hunzevisie met het Zuidlaardermeer te maken heeft.

Deelnemers maken verder kennis met de dieren op en rond het meer, zoals de vele vogels maar ook de bever en de otter. Om te zien wat het Groninger Landschap doet voor het leefgebied van de weide- en moerasvogels wordt een uitstapje gemaakt naar één van de polders rondom het meer.

De vaartocht duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname kost 7,50 euro (beschermers: 6 euro; tot 12 jaar: 2,50 euro). Aanmelding (gewenst): www.groningerlandschap.nl.


Auteur

Marc Jansen Redacteur