‘Redbad, de legende’ in Vue Hoogezand

HOOGEZAND

In bioscoop Vue Hoogezand gaat donderdag 28 juni de Nederlandse film ‘Redbad, de legende’ in première.

Deze film gaat over Redbad, zoon van Koning Aldigsl. Hij twijfelt aan de heidense rituelen van zijn volk. Tijdens een offerritueel vallen de Franken Dorestad binnen en nemen de stad over. Redbads oom Eibert geeft Redbad de schuld van de nederlaag.

Redbad wordt verbannen en spoelt aan bij de Vikingen. Nadat hij met hen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van Vikingse koning Wiglek.

Samen keren zij terug naar Dorestad en ontdekt Redbad dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan Karel Martel, de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het Friese leger lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Meer informatie: www.vuecinemas.nl.