Albert van Kasteel trots op ‘state of the art praktijk’

HOOGEZAND

“Van stress is geen sprake”, stelt Albert van Kasteel. Maar spannend is de verhuizing van zijn Van Kasteel Fysiotherapie B.V. naar het nieuwe Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer wel.

Door Marc Jansen

“Stress is het niet kunnen omgaan met spanning”, licht Albert van Kasteel bovenstaande uitspraak toe. “Daarvan is geen sprake. Ik slaap goed. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat alles op tijd klaar is.”

Hij zegt het in het nieuwe onderkomen van zijn praktijk voor fysiotherapie, training en revalidatie: het pand aan de Erasmusweg in Hoogezand waarin eerst de SBHS en later het Aletta Jacobs College gevestigd waren.

Maandag 2 juli

Maandag 2 juli om 08.00 uur gaan de deuren van de praktijk er open. Van Kasteel is daarmee een van de eerste van de toekomstige gebruikers die er hun intrek nemen. Zoals misschien ook wel verwacht mag worden van de man die 14 jaar geleden het initiatief nam voor het gezondheidscentrum.

“Dat het na 14 jaar toch gelukt is, maakt me ontzettend trots”, zegt Van Kasteel.

Grootste voordeel van een nieuwe locatie op een centrale plek in Hoogezand? “We hadden altijd 2 locaties; het kantoor aan de Meint Veningastraat en het praktijkgedeelte aan de Hora Siccemastraat. Vanaf maandag hebben we alles onder 1 dak. Daardoor zullen de lijnen nog korter zijn dan voorheen.”

State of the art praktijk

Bij Van Kasteel werken 25 mensen; 17 fysiotherapeuten, 3 fitnesstrainers en ondersteunend personeel. Zij krijgen op de nieuwe locatie de beschikking over 12 behandelkamers, die als het ware een eilandengroep binnen de prakijk vormen. Van Kasteel: “Het managementteam heeft de praktijk samen met architect Dick Meis kunnen vormgeven. We krijgen een state of the art praktijk, waar we state of the art dienstverlening kunnen bieden. We waren, om eerlijk te zijn, ook wel aan een verhuizing toe. Daarom introduceren we met de verhuizing ook een nieuwe huisstijl, met nieuwe frisse logo’s.”

De nieuwe fitness-/ revalidatieruimte van Van Kasteel Fysiotherapie BV is gevestigd in de gymzaal van de voormalige school. Waar deze zaal onder meer van een nieuwe vloer, frisse kleuren en klimaatbeheersing voorzien is, is het oude plafond nog deels zichtbaar boven het nieuwe systeemplafond met airco. Van Kasteel, wijzend. “Daar hingen de touwen. Dat ken je vast nog wel van vroeger.”

Contact met buitenwereld

De ‘mooie houten balie’ waar Van Kasteels patiënten zich voortaan dienen te melden staat nog niet op haar plek achter de glazen wand die de praktijk scheidt van het atrium in het hart van het gebouw. “Door deze glazen wand hebben onze baliemedewerkers contact met de buitenwereld. Heel belangrijk, vind ik. Bovendien is er daardoor veel licht”, weet Van Kasteel, die zich ook enthousiast toont over de klimaatbeheersing in het nieuwe onderkomen. “Elke kamer heeft een eigen regel-unit. Goede klimaatbeheersing is heel belangrijk omdat onze patiënten vaak deels ontbloot zijn. Dan is een aangenaam temperatuurtje toch wel fijn.”

De hoge isolatiewaarde van de dikke binnenwanden draagt bij aan het comfort. “Ook belangrijk met het oog op de privacy”, zegt Van Kasteel. “De geluidsdichtheid is heel hoog.”

Zijn patiënten zullen er evenmin hinder van ondervinden dat nog lang niet alle toekomstige gebruikers maandag 2 juni hun intrek nemen in Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer, belooft Van Kasteel. “De oplevering is deze week.”


Auteur

Marc Jansen Redacteur