Daan Munneke maakt winnaar Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018 bekend

KROPSWOLDE/ AMSTERDAM

Daan Munneke uit Kropswolde heeft woensdag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan het Bijlmerplein bekendgemaakt wie de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018 in de leeftijdscategorie 10 tot 12 jaar heeft gewonnen.

Dat deed de groep 6-leerling van de Walstraschool in zijn hoedanigheid van lid van de Senaat van de Kinderjury. Daarin bijgestaan door vertegenwoordigers van andere provinices.

Winnaar in de leeftijdscategorie 10-12 jaar was Jeff Kinney. Dit met het boek ‘Het leven van een loser 11 – Drie keer niks’ (De Fontein), vertaald door Hanneke Majoor.

‘De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen’ (Terra-Lannoo) van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel won de prijs in de leeftijdscategorie 6-9 jaar.

Pluim van de Senaat

25.000 stemmende kinderen bepaalden de uitslag van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat reikte naast de publieksprijzen ook nog een eigen prijs uit in de 2 leeftijdscategorieën.

Deze Pluim van de Senaat ging in de categorie van de jongste kinderen naar Marte Jongbloed met het boek ‘De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre’. In de categorie van 10 tot 12 jaar was de prijs voor Manon Sikkel met ‘IzzyLove 7 – Expeditie vriendschap’.