Kennisrotonde Midden-Groningen in Kielzog

HOOGEZAND

In het Kielzog in Hoogezand wordt zondag 1 juli een kennisrotonde Midden-Groningen gehouden.

Bezoekers kunnen hierin in 2 rondes (op 2 rotondes) kennismaken met de vele culturele groepen, kunstenaars en organisatoren die Midden-Groningen rijk is. Bezoekers kiezen daarbij zelf ‘de afslag’ die hen aanspreekt.

Ze kunnen aldus kennismaken met onder meer Art Carnicale, Nationaal Bus Meuseum, yoga, Vrijdag, Kielzog, Bibliotheek Midden-Groningen, Jos Boerjan en de Culturele Compagnie.

Op de bovenverdieping is een tentoonstelling ingericht met werk van leerling van het dr. Aletta Jacobs College.

Op de beide kennismakingsrondes volgt een korte forumdiscussie over cultuur en de inzet van de politiek op dat front. Docent van het Jaar Didy Pijpker van het Eemsdeltacollege in Siddeburen vertelt hoe zij cultuur en onderwijs samenbrengt.

De kennisrotonde, die is georganiseerd door de bibliotheek, het Kielzog, D66, GroenLinks en Leefbaar Midden-Groningen, wordt afgesloten met een borrel. Gasten in traditionele kleding serveren daarbij Afrikaanse hapjes.

Inloop: 13.45 uur. Aanvang: 14.00 uur. Einde: 16.00 uur. Entree: gratis.


Auteur

Marc Jansen Redacteur