Bijenstal in Zuidlaren open voor publiek

ZUIDLAREN

Imkervereniging Zuidlaren opent zondag 15 juli haar bijenstal voor publiek. Ze doet dit in het kader van de Landelijke Open Imkerijdag.

Imkers vertellen over het leven van de honingbij, demonstreren enkele van hun werkzaamheden en laten bezoekers vers gewonnen honing proeven. Uiteraard kan, veilig in een bijenpak, ook het bijenvolk bekeken worden.

Bijenhouden

Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur.

Omdat honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels het moelijk hebben - onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze bestuivers terug - wordt ook aandacht geschonken aan de wilde bijen in Nederland.

De bijenstal aan de Osbroeken 3 in Zuidlaren is zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Meer informatie: www.Bijpraot.nl.


Auteur

Marc Jansen