Zomeravondwandeling bij Fraeylemaborg

SLOCHTEREN

Bij de Fraeylemaborg in Slochteren wordt vrijdag 20 juli een zomeravondwandeling gehouden.

Deze wandeling voert door het park van de Fraeylemaborg. Dit park, dat tevens het Slochterbos genoemd wordt, heeft ruim 6 kilometer aan wandelpaden. Deze voeren door een unieke cultuurhistorische aanleg, die in 1986 onder bescherming van Monumentenzorg geplaatst is.

In oude glorie hersteld

Een gids geeft informatie over aanleg en de achtergrond van het park, waarin de afgelopen jaren allerlei onderdelen in oude glorie zijn hersteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geele Brug, de Kersentuin, de bloemperken in de Engelse tuin, de boongaard achter het Schathuis en de Hooge Berg.

Follies

Ook de follies in het park krijgen aandacht. Follies zijn verrassende gebouwtjes die vroeger voor vermaak in Engelse parken zorgden. Recent zijn 10 follies gebouwd bij de Fraeylemaborg, die deels ook van binnen bekeken kunnen worden. In een aantal follies zijn foto’s 3 fotografen te zien van rond het thema ‘Borgkinderen van nu’.

De wandeling start om 19.00 uur bij de Oranjerie van de Fraeylemaborg en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost 3 euro.

 


Auteur

Marc Jansen Redacteur