Grootste luchtballon van Europa op Ballon Fiësta Meerstad

Ballon Fiësta Meerstad, het luchtballonnenspektakel langs de oevers van het Woldmeer, vindt dit jaar plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september.

Ook dit jaar kiezen tientallen heteluchtballonnen en special shapes het luchtruim boven Meerstad. Zo komen het stripfiguurtje Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla voor het eerst naar Meerstad.

Een andere eyecatcher is ‘De Motor’. Deze ballon is 38 meter hoog en 44 meter breed, en is daarmee de grootste van Europa.

Ballon Fiësta Meerstad wordt beide dagen afgesloten met ‘Night Glow’. De ballonnen veranderen dan in levensgrote lampionnen, die het terrein verlichten op de maat van de muziek.

Modelballonnen en paramoteurs

Met waterballen, paramoteurs, foodtrucks en flyboardshow heeft het 2-daagse festival een gevarieerd programma voor jong en oud. Ook kunnen bezoekers een kijkje ín een inloopballon nemen en in een mandje staan. V

erder zijn diverse modelballonnen te bewonderen en worden na vertrek van de varende ballonnen nog 2 bijzondere ballonnen getoond: Brandenburger Tor en de levensgrote Oriënt Express.

Daarnaast zijn dit jaar enkele reusachtige vliegers te zien op het evenemententerrein.

Tickets voor ballonvaart

Mensen die graag een ballonvaart willen maken, kunnen nu al reserveren. Elke ballonvaart is inclusief champagnedoop, certificaat en vervoer terug.

De kosten voor een ballonvaart tijdens dit unieke spektakel bedragen € 149. Een ticket boeken kan via Bureau Meerstad: info@meerstad.eu of 050-5995710.

Het evenemententerrein in Meerstad is op beide dagen vanaf 17.30 uur geopend. Om 19.00 uur vertrekken de eerste ballonnen. De ‘Night Glow’ start beide dagen om 21.30 uur. Uiteraard zijn de tijden afhankelijk van de weersomstandigheden. Entree: gratis.


Auteur

Marc Jansen Redacteur