Roegwoldtocht #3: meer dan een fietstocht

HARKSTEDE

De derde editie van de Roegwoldtocht is aanstaande.

Deze fietstocht met activiteiten bij ondernemers en organisaties voert door de Woldstreek, woon- en waterrijke gebied Meerstad en natuurgebied ‘t Roegwold. Zaterdag 4 augustus is het zover.

”Tijdens de Roegwoldtocht beleef je de natuur van dichtbij”, zegt boswachter Annet de Jong. ”Zowel bij de startpunten als bij de activiteitenlocaties kun je iets doen, proeven, bekijken of beleven.” 

Meer dan een fietstocht

Volgens De Jong is de Roegwoldtocht dan ook veel meer dan een fietstocht. ”Je kan zelf bepalen welke locaties je wilt bezoeken en als ik een tip mag geven, breng dan een bezoek aan de prachtige natuurtuin De Drie Wilgen in de Harkstederpolder. Je komt zintuigen tekort om al het moois tot je te nemen.”

Start- en eindpunten

De 4 start- en eindpunten zijn:

  • > Break Out Grunopark in Harkstede;
  • > Ecomotion in Kolham;
  • > Geologisch & Archeologisch Streekmuseum Slochteren e.o. in Slochteren;
  • > Staatsbosbeheer - ’t Roegwold, P-plaats einde Dannemeerweg in Schildwolde.

Deelnemers krijgen hier een routebrochure met omschrijving van de diverse activiteiten. De brochure dient ook als stempelkaart; wie minimaal 6 stempels verzamelt, krijgt na afloop een vaantje.

Deelnemers bepalen zelf de af te leggen afstand; maximaal 50 kilometer

Deelname aan de tocht, die is georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met een groot aantal ondernemers, kost 2 euro (tot en met 12 jaar gratis).

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/roegwoldtocht.


Auteur

marc.jansen