Groningen Swim Challenge: nu al € 100.000 voor kankeronderzoek

HOOGEZAND

Deelnemers aan de Groningen Swim Challenge hebben nu al € 100.000 aan sponsorgeld ingezameld voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Hiermee komt het recordbedrag van 2017, € 147.500, steeds meer binnen handbereik.

Voorzitter Neal Haan: "Ik ben ontzettend trots op alle deelnemers en vrijwilligers. Hoewel wij zeggen dat het niet een doel op zich is om ieder jaar meer geld voor onderzoek binnen te halen is het toch prachtig om te zien dat weer zo'n ongelooflijk bedrag bijeen zwemmen."

Het einde is nog niet eens in zicht. Haan: "Zeker niet, het evenement vindt pas op 25 augustus plaats en er wordt nog volop gedoneerd via de site."

Swim Challenge

Tijdens de Groningen Swim Challenge zwemmen de deelnemers in estafettevorm van de haven van Zoutkamp naar het centrum van Groningen.

Daarnaast organiseert de stichting nog vele andere evenementen die als doel hebben om mensen én in beweging te krijgen, én om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek door het UMCG Kanker Researchfonds.

Zoals de City Swim en de Kids Swim, waarbij de zwemmers respectievelijk 1,5 kilometer en 1000 meter door de grachten van Groningen zwemmen.

Monkey Fun run

Onder de noemer Heel Groningen Zwemt zwommen verschillende scholen vanuit de provincie in diverse zwembaden ruim 30.000 euro bijeen. In dit kader was het buitenterrein van Sportcentrum De Kalkwijck in Hoogezand was van 11 tot en met 14 juni toneel van de Monkey Fun Run.

De Groningen Swim Challenge staat dit jaar voor de 5de keer geprogrammeerd. Ter ere van de viering van het lustrum wordt voor het eerst de Ultra Challenge gehouden. Tijdens deze ultieme uitdaging zwemmen 7 teams van de haven van het Rode Hooft in Lauwersoog in estafettevorm naar de stad Groningen. In totaal leggen deze zwemmers ongeveer 50 kilometer af.


Auteur

Marc Jansen Redacteur