Vaartocht Het Groninger Landschap: Varen over het Zuidlaardermeer

KROPSWOLDE

Het Groninger Landschap heeft voor woensdag 8 augustus de vaartocht ‘Varen over het Zuidlaardermeer’ geprogrammeerd.

Hierbij wordt met de nieuwe fluisterboot Raidomp een vaartocht over het Zuidlaardermeer gemaakt. Opvarenden leren hoe het meer ontstaan is en wat in de loop der jaren veranderd is. Ook wordt ingegaan op de vraag wat de Hunzevisie met het Zuidlaardermeer te maken heeft.

Deelnemers maken verder kennis met de dieren op en rond het meer, zoals de vele vogels maar ook de bever en de otter. Om te zien wat het Groninger Landschap doet voor het leefgebied van de weide- en moerasvogels wordt een uitstapje gemaakt naar 1 van de polders rondom het meer.

Vertrekpunt om 14.00 uur is Paviljoen De Leine in Kropswolde. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost 7,50 euro (beschermers: 6 euro; tot 12 jaar: 2,50 euro). Aanmelden via www.groningerlandschap.nl is gewenst.


Auteur

Marc Jansen Redacteur