Op ‘Insta’: Wilma’s Droomtaarten

HOOGEZAND

Veel op het eerste gezicht ‘gewone’ mensen doen heel mooie dingen. Steeds vaker delen zij hun foto’s, video’s en live stories op Instagram. Wilma Postma uit Hoogezand is 1 van hen.

Door Marc Jansen

Postma is de Wilma van Wilma’s Droomtaarten. Sinds december 2015 post zij met steeds grotere regelmaat foto’s van prachtige taarten op het visuele sociale netwerk Instagram. “Geen slagroomtaarten”, grapt Wilma. “Op Facebook plaats ik alle taarten die ik maak. Op Instagram sowieso alle bruidstaarten. En af en toe een bijzondere verjaardagstaart.”

Hiermee is haar nering benoemd: bruidstaarten en verjaardagstaarten. “Ik werk op bestelling. Maar ik ben tot september helemaal volgeboekt...”

Bruidstaarten

Zoals te doen gebruikelijk tussen april en september, maakt ze op dit moment vooral bruidstaarten. Zuchtend: “Dat is met deze warmte niet altijd een pretje. Ik heb de wekker vannacht om 02.00 uur gezet. Zodat het nog enigszins koel zou zijn. Maar zelfs nu werd het al snel bijna 30 graden in huis.”

Wilma zegt gemiddeld 12 tot 15 uur aan een bruidstaart te werken. “Nee, niet onafgebroken. Ik werk veel met suikerwerk. Dat kan ik vooruit maken. Maar met het bakken, vullen en decoreren ben ik vaak toch wel 6 à 8 uur bezig.”

Ze werkt vanuit huis. “Ik heb een zoontje van 7 met autisme. Ik pas mijn tijden op zijn verzorging aan”, zegt Wilma, voor wie het bedrijf een uit de hand gelopen hobby is.

Fondant

Enthousiast gemaakt op een verjaardagsfeestje met een workshop taarten bakken, kwam Wilma’s inmiddels 16-jarige dochter Esmeralda met het plan samen een taart te maken met fondant. “Het ging mij wel aardig af”, zegt Wilma, die de smaak vervolgens helemaal te pakken kreeg. “Ik ging steeds vaker taarten bakken. Ook voor anderen. Al was het maar omdat we ze echt niet allemaal zelf op konden eten... Toen ik de taarten vervolgens op Facebook zette, kreeg ik ook bestellingen van mensen die ik niet kende.”

Geen geduld

In 2015 richtte ze Wilma’s Droomtaarten op. Een hele stap voor iemand die tot de geboorte van zoon Thomas heel ander werk had. “Ik heb 18 jaar bij Bosma en Schuur Assurantiën gewerkt...”, zegt Wilma.

“Het gekke is: ik heb eigenlijk helemaal geen geduld. Bij Bosma en Schuur mocht ik ook nooit iemand inwerken. Daar was ik veel te ongeduldig voor. Maar met het bakken van taarten heb ik alle geduld. Alsof ik zeeën van tijd heb.”

Lachend: “Misschien omdat het mijn roeping is..?”

Volgers

Lees verder na de afbeelding.

Wilma’s Instagram-account heeft op het moment van schrijven 227 volgers. Ze gebruikt het medium om de naamsbekendheid van haar bedrijf te vergroten. “Veel meer klandizie levert het nog niet op”, bekent ze. “Ik word vooral door veel buitenlandse taartenbakkers en -baksters gevolgd. Dat vind ik wel heel leuk, maar beter word ik er niet van. Als het werk van die mensen me aanstaat, volg ik hen ook. En inderdaad, ik kan daardoor ook weer inspiratie voor mijn taarten opdoen.”

Ze maakt de foto’s van de taarten zelf. “Dat vind ik nog wel eens lastig. Het is best moeilijk bijvoorbeeld de juiste hoek te kiezen. Ik heb dan ook nog regelmatig dat ik vind dat de taarten er in het echt lekkerder uitzien dan op Instagram.”

Wilma’s Droomtaarten is te volgen op www.instagram.com/wilmas_droomtaarten/.

Wil jij ook deel uitmaken van de serie ‘Op Insta’, stuur dan een mailtje naar hskrant@ndcmediagroep.nl.


Auteur

Marc Jansen Redacteur