Vaarexcursie op Zuidlaardermeer: ‘Op zoek naar beversporen’

KROPSWOLDE

Het Groninger Landschap heeft voor donderdag 23 augustus de vaarexcursie ‘Op zoek naar beversporen’ georganiseerd.

Onder leiding van een gids van Het Groninger Landschap wordt met fluisterboot Raidomp langs de oevers van het Zuidlaardermeer gevaren. Daarbij wordt gespeurd naar sporen van de in het Zuidlaardermeergebied uitgezette bevers.

Ondertussen vertelt de gids over het leven van de bevers, over de andere dieren op en rond het Zuidlaardermeer, en over de omgeving.

Vertrekpunt is Paviljoen De Leine in Kropswolde. De excursie duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname kost 7,50 euro (beschermers 6 euro, tot 12 jaar 2,50 euro). Aanmelden via de website van Het Groninger Landschap is gewenst


Auteur

Marc Jansen Redacteur