Vaartocht en vogels kijken vanuit De Kiekhörn

KROPSWOLDE

Het Groninger Landschap heeft voor woensdag 29 augustus een vaartocht rondom het Zuidlaardermeer georganiseerd.

De nieuwe fluisterboot Raidomp vertrekt om 14.00 uur bij Paviljoen De Leine in Kropswolde. Via het Zuidlaardermeer en het Drents Diep wordt naar het Foxholstermeer gevaren. De Raidomp legt daar ter hoogte van vogelkijkhut De Kiekhörn aan.

Vogels speuren

Onderweg en vanuit de vogelkijkhut wordt gespeurd naar vogels die op en rond het Zuidlaardermeer voorkomen, zoals de fuut, zwarte, witvleugel- of witwangstern, diverse eenden, weidevogels als grutto of tureluur, en roofvogels als buizerd, bruine kiekendief of de majestueuze zeearend.

Een gids van Het Groninger Landschap vertelt onderweg over het Zuidlaardermeer en de omgeving.

De vaartocht duurt tot 17.00 uur. Deelname kost 7,50 euro (tot 12 jaar: 2,50 euro). Aanmelden: www.groningerlandschap.nl.


Auteur

Marc Jansen Redacteur