Opbouw Noorderzon start maandag 13 augustus

GRONINGEN

In het Noorderplantsoen in Groningen wordt maandag 13 augustus begonnen met het opbouwen van de 28stee editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen.

In 10 dagen wordt een groot festivaldorp met alles erop en eraan gebouwd. Het festival zelf vindt plaats van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september.

Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherp van de snede en een groot zomerfeest voor ongeveer 150.000 bezoekers.

Het kloppende hart van het festival is het Noorderplantsoen, waar gedurende 11 dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen.

Voorstellingen vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Kaartverkoop

Kaarten voor Noorderzon zijn verkrijgbaar via www.noorderzon.nl en via het Ticket- en Infocentrum in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 in Groningen. Deze is voorafgaand aan het festival (tot en met) 18 augustus op woensdag tot en met zaterdag tussen 12.30 en 17.30 uur geopend.

Tijdens het festival zijn in het Noorderplantsoen 3 kiosken, waar kaartverkopers klaar staan om vragen te beantwoorden en te adviseren over het programma.

De Centrale Kiosk opent maandag 20 augustus om 12.30 uur, Kiosk Zuid en Kiosk Noord zijn alleen tijdens het festival open.


Auteur

Marc Jansen Redacteur