Kiekkaaste opgeknapt door Van Delden Bouw

KIEL-WINDEWEER

Van Delden Bouw uit Kiel-Windeweer start 27 augustus met de renovatie van een bijzonder bouwwerk. Het gaat om de Kiekkaaste, te vinden in Nieuw Statenzijl. Deze vogelkijkhut is eigendom van het Groninger Landschap en bestaat 25 jaar. Inmiddels is het bouwwerk aan een flinke onderhoudsbeurt toe. De Kiekkaaste is de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland en biedt een geweldig uitzicht over de Dollard. De toegang naar de Kiekkaaste is ongeveer 4 weken afgesloten. In overleg met de ontwerper, architect Huub Oome, is besloten een paar aanpassingen te doen in het uiterlijk. Zo worden de planken als potdekselwerk aan de zijden gemaakt, komen er openingen voor vleermuizen en komt er speciaal volière-gaas bovenlangs waardoor de zwaluwnestjes beter blijven hangen.