Nagelhoekje op ‘Insta’

SAPPEMEER

Saskia Mulder uit Sappemeer is 25 jaar, woont met man en zoontje van twee jaar oud aan de Borgercompagniesterstraat in Sappemeer. Niet alleen woont Saskia daar, in de kelder heeft ze een mooie nagelsalon waar ze de leukste creaties maakt en deze vervolgens deelt op social media, waaronder Instagram.

Door Jessica Koning

“Ik gebruik veel social media voor mijn werk. Niet alleen plaats ik foto’s van de nagels die ik maak, ook haal ik veel inspiratie van bijvoorbeeld Instagram”, begint Saskia. “En natuurlijk hoop ik door mijn volgers nieuwe klanten te krijgen. Social media is daarvoor, samen met mond-tot-mond reclame wel heel belangrijk.”

De nagelstyliste volgde in 2014 haar opleiding om deze vervolgens een jaar later te hebben afgerond. Haar “Nagelhoekje” zoals haar bedrijf heet, deed ze er eerst bij. Haar toenmalige contract bij een supermarkt in de buurt werd niet verlengd en dat was voor Saskia het moment om haar zaak serieus op poten te zetten.

En daar is de allround nagelstyliste heel druk mee bezig. “Ik volg veel trainingen om steeds verder te verdiepen in allerlei technieken. Zo heb ik bijvoorbeeld les gehad in het maken van mandala’s en one stroke bloemen op de nagels. Heel erg leuk om te doen en mijn klanten vinden het heel mooi.”

Ook geeft Saskia zogeheten IBX-behandelingen waarmee ze beschadigde nagels kan herstellen en zwakke nagels sterker kan maken. Maar niet alleen op nagelgebied spijkert Saskia bij. Zo biedt ze sinds kort spray-tan, wimperextensions en het liften van de wimpers aan. “Ik vind het heel leuk om mensen gelukkig de deur uit te laten gaan.”

Inmiddels volgen 138 mensen Saskia’s verrichtingen op nagelgebied. Ze plaatst foto’s van onder andere de nailart die ze maakt, sets nieuwe nagels en nagels gelakt met gellak.

Binnenkort gaat Saskia samen met een marketingspecialist haar social media accounts onder de loep nemen. “Zij gaat een marketinganalyse van mijn Instagram- en Facebookaccount maken. Daar ben ik wel heel benieuwd naar. Hoe gebruik je zoiets nou het beste voor je bedrijf?”

Ooit hoopt de jonge onderneemster haar bedrijf te verhuizen naar een ‘eigen pandje’ en les te gaan geven aan nagelstylistes in spè.

Saskia’s Nagelhoekje is te volgen op www.instagram.com/nagelhoekje Wil jij ook deel uitmaken van de serie ‘Op Insta’, stuur dan een mailtje naar hskrant@ndcmediagroep.nl


Auteur

Jessica Koning