Fiets langs NOLS

ZUIDBROEK

De tocht van ongeveer twaalf kilometer start om één uur ‘s middags vanaf het stationsgebouw in Zuidbroek. Onder leiding van museummedewerker Wim Mensinga gaat de tocht via de restanten van de Noord-Ooster Lokaal Spoorweg (NOLS) richting Noordbroek. Onderweg volgt uitvoerige uitleg. Teruggekomen in Zuidbroek krijgen de deelnemers aan de hand van foto’s toelichting op de NOLS-spoorlijn. Dit onder het genot van koffie en appelgebak. Ook is een bezoek aan het trein- en trammuseum bij de prijs inbegrepen. Opgave vooraf is niet nodig.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags en daarnaast voor groepen op afspraak.