Vroeger en Nu (61)

Motel Westerbroek

Wat in 1862 onder leiding van Nicolaas van der Valk begon met café de Gouden Leeuw in Voorschoten is anno 2018 uitgegroeid tot een hotelketen met meer dan 100 hotels en restaurants in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Bonaire, Curaçao, Aruba en Florida.

Twee van deze vestigingen bevinden zich in de gemeente Midden – Groningen : ééntje langs de A 7 bij Zuidbroek en op de foto’s zien we het andere hotel-restaurant aan de voormalige Groningerweg, nu Rijksweg West bij Westerbroek. Ongeveer op deze plek zag je vroeger het scheepsjagerscafé van Jurrie Beugel, waar het Winschoterdiep en het Drentsdiep samen komen. Café Beugel is na de aanleg van de Rijksweg afgebroken en weer opgebouwd in iets noordelijker richting als Motel Westerbroek, sinds 1962 een Van der Valk hotel. De vele vaste klanten van dit hotel-restaurant -de keuken wordt alom gewaardeerd- kunnen beschikken over 80 kamers en een terras en zalen voor elk 150 personen. In de nabije toekomst zullen er in de kelders een zwembad en wellnessruimtes worden gerealiseerd.

Beeld 1969 : Archief HVHS

Redaktie en Beeld 2018 : Wim A.H. Rozema www.historische-vereniging-hs.nl