Maxima krijgt subsidie voor kinderjeans

SAPPEMEER

Kledingbank Maxima en Dress for Succes kunnen uw gebruikte kleding prima gebruiken. „De gemiddelde Nederlander heeft meer dan 100 stuks kleding in de kast hangen. Bij het opruimen is het goed te weten dat uw kleding bij ons harte welkom is”, aldus de mensen van de kledingbank.

Mensen met een uitkering en een laag inkomen kunnen uit de zomer- en uit de wintercollectie van Maxima gratis komen winkelen. Maxima wil als vrijwilligersorganisatie mensen uit de doelgroep een stap verder helpen op weg van minima naar maxima. Inmiddels zijn er in de provincie al zes Kledingbanken Maxima.

Subsidie

Elk half jaar komen er meer dan 7000 bezoekers voor de zomer- en voor de wintercollectie. Het Ministerie van Sociale Zaken subsidieert de Maxima's dit jaar om voor kinderen nieuw ondergoed en nieuwe spijkerbroeken te kunnen kopen.

Sollicitatie outfit

Mensen uit de doelgroep die aan het solliciteren zijn, kunnen door de gemeente worden doorverwezen naar Dress for Success om een gratis set kleding voor het sollicitatiegesprek uit te kiezen. Er wordt een afspraak gemaakt voor een één op één kleedsessie van ongeveer anderhalf uur. Het gaat erom gaat dat de kleding zowel bij de functie als bij de persoon past. Er worden ook presentatietips gegeven.

Maxima en Dress for Succes zitten samen onder één dak in Hoogezand-Sappemeer. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur aan de Molenraai 1.