De Kielzog Karavaan komt eraan

HOOGEZAND

Het nieuwe theaterseizoen voor theater, muziekschool en kunstwerkplaats Kielzog in Hoogezand staat op het punt van beginnen. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden de rollen nu omgedraaid met de komst van De Kielzog Karavaan; een ultieme belevenis voor jong en oud.

Door Jeroen Kunst

Met De Kielzog Karavaan, die gratis toegankelijk is voor het publiek, wordt het startsein gegeven voor een nieuw seizoen vol vermaak en trekt het theater voor het eerst in haar bestaan de provincie in. De Kielzog Karavaan strijkt neer op zes plekken in de nieuwe gemeente Midden Groningen waar jong en oud hun hart kunnen ophalen met streektaalmuziek door Jan Henk de Groot, dans door Reinbert Martijn, acrobatiek en show door Marco Bonisimo en een ‘Ongewoon Bandje’ die bestaat uit docenten van de Kielzog muziekschool.

,,Deze voorstelling, daar moeten mensen gewoon heen’’, vertelt Kielzog-directeur Ids Dijkstra. ,,Hoewel we achter de schermen nog druk in voorbereiding zijn om de voorstelling tot een succes te maken, weten we nu al zeker dat dit concept gaat aanslaan onder de mensen.’’ Tijdens de acts gaat een verhalenverteller in gesprek met inwoners van de plaatsen die de karavaan aandoet. Je ontdekt er verhalen van medebewoners en hun mooiste dorpsplekjes. Na een klein uur pakt De Kielzog Karavaan weer in en rijdt het reizende circus door naar de volgende locatie.

De belangstelling voor theater zit duidelijk in de lift licht Dijkstra toe. ,,In vergelijking met vorig jaar zitten we 65 procent in de plus en dit is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Voor die waardering willen we natuurlijk ook iets terugdoen. De Kielzog Karavaan is overigens geen eenmalige gebeurtenis. We hebben in eerste instantie besloten om dit voor de duur van drie jaar te gaan doen en tegen die tijd de balans opnieuw op te maken. Vanzelfsprekend nodigen we iedereen van harte uit om ooggetuige te zijn van de allereerste editie!’’

De Kielzog Karavaan start op zaterdag 15 september in Harkstede en eindigt zondag 16 september in Hoogezand. De aanvangstijden zijn hier te lezen.

Zaterdag 15 september

  • 10.30 – 11.30 uur: Borgstee, Dorpshuisweg 36 in Harkstede
  • 13.30 – 14.30 uur: Erfgoedplein, Hoofdweg 10A in Slochteren
  • 16.00 – 17.00 uur: Land naast Medisch Centrum, Hoofdweg 157 in Siddeburen

Zondag 16 september

  • 10.30 – 11.30 uur: Van der Valk parkeerterrein, Burgemeester Omtaweg 4 in Zuidbroek
  • 13.30 – 14.30 uur: Gemeenteplein, Kerkstraat 2 in Muntendam
  • 16.00 – 17.00 uur: Kielzogplein, Gorecht-Oost, 157 in Hoogezand