Hoofdrol Willemijn Maandag in ‘Noord op de schaal van Richter’

ZUIDBROEK

Willemijn Maandag uit Sleen speelt een hoofdrol in ‘NOORD op de schaal van Richter’.

Het theaterspektakel ‘NOORD op de schaal van Richter’ speelt vanaf vanaf 13 maart 2020 in de nog te realiseren (semipermanente) Theaterhal Zuidbroek.

Aardbevingen

Het stuk speelt zich af in het decor van de problematiek rondom de aardbevingen in Groningen. De 22-jarige Willemijn Maandag kruipt in de huid van Menke, een mooie en intelligente Groninger studente, die op zoek gaat naar de waarheid met betrekking tot een verdwenen boerderij.

Ze komt daarbij terecht in een turbulente wereld vol heftige ontmoetingen met boven- en ondergrondse spanningen.

Onder de indruk

Bedenker, schrijver, initiator en projectleider Geke Hoogstins en hoofdrolspeler Albert Secuur raakten tijdens de audities in de studio van Henk Ruiter in Ommen onder de indruk van Willemijns zang- en acteerkwaliteiten. Geke: “Een aanwinst voor onze productie en prachtig om jong talent een podium te kunnen geven.”

Willemijn Maandag

Willemijn Maandag groeide op in het Drentse Sleen, waar het hele gezin gepassioneerd met muziek bezig was. Ze studeerde af aan de opleiding musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Ze werd daarna aangenomen als understudy van diverse rollen in de musical ‘A Chorus Line’ van DommelGraaf & Cornelissen. Afgelopen jaar was Willemijn te zien als de understudy van de hoofdrol Eliza Doolittle in de musicalklassieker ‘My Fair Lady’.

Komend seizoen zal ze te zien zijn als understudy van Mistress en Evita in de musical ‘Evita’ bij De Graaf&Cornelissen Entertainment.

Momenteel speelt ze een hoofdrol in het theaterspektakel ‘De Ontdeckingh’ in Enkhuizen.

Gerelateerd artikel: ‘NOORD op de schaal van Richter’ mikt op 40.000 bezoekers


Auteur

Marc Jansen Redacteur