De Appelboom op ‘Insta’

HOOGEZAND

Veel op het eerste gezicht ‘gewone’ mensen doen heel mooie dingen. Steeds vaker delen zij hun foto’s, video’s en live stories op Instagram. Gea Hurenkamp is 1 van hen.

Door Jessica Koning

De 56-jarige Gea, al jaren actief voor de klas, heeft onlangs haar eigen kindercoachpraktijk gelanceerd. Deze praktijk genaamd De Appelboom runt ze vanuit huis en bestaat naast haar baan als juf in de bovenbouw. „Want ook daar ligt mijn hart”, legt Gea uit.

Met haar praktijk gaat ze kinderen ondersteunen in de leeftijd van 7 tot ongeveer 14 jaar. Kinderen die bijvoorbeeld faalangst hebben, of die op een andere manier vastlopen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

Ken kind niet meer

Een van de dingen die ze ook doet is het coachen van jongeren die de overgang maken van de lagere school naar het voortgezet onderwijs. „Want, dat is voor ieder kind zo makkelijk nog niet. Hoe leer je eigenlijk, hoe ga je met zo’n nieuwe school om, hoe plan je dingen. Noem maar op. Ouders zeggen wel eens ‘ik ken mijn kind niet meer, sinds hij/zij naar het voortgezet onderwijs gaat. Hij is zo veranderd’. Dat heeft natuurlijk alles met de puberteit te maken. Maar hier kan ik hulp bieden. En soms ook aan de ouders, om hun kind en hun leermethodes te leren begrijpen.”

Gea, zelf moeder van twee inmiddels uitgevlogen en volwassen zoons, werd aangespoord door een vriendin om nou eindelijk eens door te pakken met haar eigen coachingsbedrijf. De benodigde opleiding en een pak ervaring had ze al op zak. Nadat de site klaar was, werd het volgens zoonlief tijd voor een Insta-account. „O, jee, ik had er nog nooit van gehoord”, bekent Gea.

Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en haalde leesvoer op bij de bieb en is er samen met haar zoon voor gaan zitten. Haar insta-pagina is er eentje die uiterst weloverwogen in elkaar is gezet. In plaats van allerlei foto’s ziet de bezoeker appels. En achter die appels uitleg over alles wat Gea met haar praktijk biedt.

„Ik ben best perfectionistisch, dus ik vul mijn pagina niet heel snel.

Ik ga metaforen gebruiken in mijn coaching en enkele voorbeelden daarvan zal ik op mijn Instagram zetten. En samen met mijn zoon - die veel ervaring heeft met camerawerk - ga ik ook verhalen opnemen en plaatsen op Instagram.”

Op de voorgrond

Lees verder na de afbeelding.

Voor Gea is er een nieuwe wereld open gegaan. Social media waren haar praktisch vreemd en op de voorgrond treden al helemaal. „En ik vind dat ik dat wel aan het doen ben met het runnen van een bedrijf en hiervoor een site en Instagrampagina te gebruiken.

Even wennen, maar uiteindelijk gaat het er om dat ik kan doen wat ik leuk vind, en waar ik goed in ben. En dat is het begeleiden van kinderen richting een fijne toekomst.”

De Appelboom is te volgen op: www.instagram.com/deappelboom/.

Wil jij ook deel uitmaken van de serie ‘Op Insta’, stuur dan een mailtje naar hskrant@ndcmediagroep.nl.