Duitse film ‘Aus dem Nichts’ bij Cinefilmhuis in Vue

HOOGEZAND

Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 10 september de Duitse film ‘Aus dem Nichts’ vertoond.

Deze door Fatih Akin geregisseerde film uit 2017 is geïnspireerd op de NSU-moorden. Dit is een serie moorden tussen 2000 en 2006 gepleegd door de neonazistische terreurgroep Nationalsozialistischer Untergrund (NSU).

Bomaanslag

In de film verandert het leven van Katja (Diana Kruger ) in 1 tel voor altijd. Haar man Nuri (Numan Acar) en zoontje Rocco komen om het leven bij een bomaanslag. Het duurt niet lang voordat de politie 2 verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi-achtergrond.

Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen hand.

Aanvang: 20.00 uur.


Auteur

Marc Jansen Redacteur