Kerkproeverij in Sint-Willibrorduskerk

SAPPEMEER

De geloofsgemeenschappen van de Norbertusparochie in Sappemeer, Veendam, Winschoten en Oude Pekela doen 16 september mee aan de ‘Kerkproeverij’.

Dit om mensen de mogelijkheid te geven kennis te maken met de vieringen in haar kerken.

Back to Church

Kerkproeverij is een op initiatief van de Raad van Kerken uit Groot-Brittannië - ‘Back to Church’ overgewaaide campagne. Onderliggende gedachte is dat best veel mensen graag eens (opnieuw) naar de kerk zouden willen gaan, maar een te hoge drempel ervaren. Een persoonlijke uitnodiging kan het verschil maken.

Ga je mee?

Kerkgangers wordt derhalve gevraagd hun schroom te overwinnen en op de mensen om hen af stappen met de vraag: ‘Ga je een keer met me mee naar de kerk?’.

De geloofsgemeenschappen van de Norbertusparochie delen brochures uit die laten zien hoe een kerkgebouw is ingericht en wat de betekenis daarvan is. De Norbertusparochie kerkt in Sappemeer in de Sint-Willibrorduskerk.


Auteur

Marc Jansen Redacteur