Kerkproeverij: kerken trakteren op water

HOOGEZAND

Winkelend publiek wordt zaterdag 15 september in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand getrakteerd op een flesje water met sportdop.

De traktatie is afkomstig van 10 verschillende kerken in de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer. Dit in het kader van de landelijke campagne ‘Kerkproeverij’.

Proeverij

“Een proeverij doet vermoeden dat je iets komt proeven, iets lekkers of iets leuks krijgt… Als gezamenlijke kerken in Hoogezand en Sappemeer willen we inwoners uitnodigen (weer) eens een kerk te bezoeken”, zegt Sylvia Tiersma, één van de initiatiefnemers van de gezamenlijke actie van de kerken.

“Omdat we veel mensen zien die zoeken; naar geluk, relaties, diepgang of de zin van het leven. We zien dat de drempel om een kerk te bezoeken soms hoog kan zijn. Maar in de overtuiging dat de kerk een antwoord kan geven of zijn, op die zoektocht naar zingeving, willen we mensen van harte uitnodigen om een keer een samenkomst te bezoeken.”

Koffie en informatie

Inwoners kunnen zaterdag niet alleen voor de flesjes water bij de proeverij terecht, er is ook een (gratis) kopje koffie of thee en ruimte voor een praatje en informatie. Aan de kant van het gemeentehuis staat hiervoor een gedekte tafel klaar.


Auteur

Marc Jansen Redacteur