Actie voor baby’s ter ere van 10 jaar BoekStart in de bibliotheek

GRONINGEN/ HOOGEZAND

Om het succes van 10 jaar BoekStart te vieren hebben de Groninger bibliotheken de Gouden waardebonactie gelanceerd.

Wie in de actieperiode 10 tot en met 29 september zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek en in het BoekStart-koffertje een gouden waardebon vindt, ontvangt een prijzenpakket. Alle bibliotheken in de provincie Groningen doen mee aan deze Gouden waardebonactie.

Met de actie wordt gevierd dat het 10 jaar geleden is dat het eerste BoekStart-koffertje werd uitgereikt aan ouders die hun baby lid maakten van de bibliotheek.

BoekStart, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten, is ontstaan vanuit de gedacht dat kinderen die als baby al zijn voorgelezen, later beter zijn in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met het kind.

Taalontwikkeling

“Voorlezen is onmisbaar voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen”, zegt Gonny Apol van Biblionet Groningen. “Daarom bieden de Groningse bibliotheken het BoekStart-programma aan. Kersverse ouders maken hun baby gratis lid van de bibliotheek en krijgen een leuk koffertje met leesboekjes cadeau.”

In totaal reikten de Groningse bibliotheken al ruim 12.000 keer een BoekStart-koffertje uit aan ouders die hun baby inschreven als lid van de bibliotheek.


Auteur

Marc Jansen Redacteur