Auditie in Kielzog voor multidisciplinair theaterproject ‘Veur Aaltied’

HOOGEZAND

In het Kielzog in Hoogezand wordt woensdag 26 september een auditie gehouden voor het multidisciplinaire theaterproject ‘Veur Aaltied’.

Stichting Pandeon presenteert in 2019 in 10 oude Groninger kerken, waaronder de Koepelkerk in Sappemeer, een voorstelling die een combinatie is van een orgelcompositie, andere muzikale bijdragen en theater.

De levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten vormen de basis voor het scenario van de voorstellingen. Deze opzet is voor alle 10 locaties hetzelfde, maar de voorstellingen worden op inhoud per locatie, samen met plaatselijke amateurs op maat gemaakt waardoor er 10 unieke producties ontstaan.

Geert Veenhuizen

De door Joke Holwerda geregisseerde voorstelling staat in het weekend van 4 en 5 mei 2019 in de Koepelkerk in Sappemeer geprogrammeerd. Het verhaal is losjes gebaseerd op het leven van Geert Veenhuizen, ‘De Groote Aardappelkweeker’, die bij de Koepelkerk ligt begraven.

Auditie

Pandeon zoekt nog acteurs en actrices (vanaf 25 jaar) voor deze voorstelling. Belangstellenden hoeven geen ervaring met toneel te hebben. Een gezonde dosis energie en de wil om te leren, zijn wél belangrijke voorwaarden.

De auditie in het Kielzog in Hoogezand op woensdag 26 september begint om 19.15 uur. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar productie-assistent Iris van Dijk (irisdijk@gmail.com). Dit onder vermelding van naam, leeftijd, toneelervaring en eventuele muzikale ervaring (muziekinstrument of zang).

De repetitiedagen worden in overleg met de spelers vastgelegd.

Meer informatie: www.pandeon.nl/veuraaltied.php.


Auteur

Marc Jansen Redacteur