‘Berend Botje The Movie’ in ‘t Hof van Zuidlaren

ZUIDLAREN

In de grote zaal van brasserie ‘t Hof van Zuidlaren gaat vrijdag 5 oktober ‘Berend Botje The Movie’ in première.

Filmmakers Ludolf Sijbring en Harry Martens werkten 3 jaar aan dit project. Het scenario werd geschreven in 2016, de filmopnames vonden plaats in 2017 en het jaar 2018 werd gebruikt om de film te monteren.

De film geeft een interpretatie van het leven van Berend Botje. Het verhaal van ‘Berend Botje The Movie’ berust op de fantasie van de makers en vertelt dus geen historische waarheid.

Zuidlaren

De speelfilm werd (bijna) in het geheel in Zuidlaren opgenomen; langs de Stationsweg, op de brink, bij de begraafplaats aan de Oude Coevorderweg, bij de Hubo, bij Veenstra Vloeren, op het Zuidlaardermeer, bij paviljoen Het Meerzicht, in café de Vlieg, bij ‘t Hof van Zuidlaren, bij het Zuidlaarder Hout, in De Wachter en natuurlijk op de Zuidlaardermarkt en de kermis. Het enige uitstapje was bij rietdekker Alseda in Noordlaren.

In de film worden bovendien enkele beelden van het Zuidlaren van de jaren ‘60 vertoond.

Zuidlaarders

De crew bestond louter uit Zuidlaarders. Ervaren en onervaren actrices en acteurs, en mensen die hun hulp beschikbaar stelden door het regelen of vervoeren van decorstukken, het filmen met een drone, het opnemen van geluid in een studio, het uitprinten van bepaalde rekwisieten, het beschikbaar stellen van een aantal boten, paard en wagen, of de grime en kleding voor hun rekening wilden nemen.

Verder sprongen leden van toneelvereniging Ons Genoegen bij door de dragers van een begrafenisstoet te spelen. Smartlappenkoor De Laatste Snik en Geeske de Jong-Miedema zongen liedjes voor de film in. Burgemeester Thijsen sprak een tekst in. Leerlingen van De Schuthoek zongen het ‘Berend Botje’.

5 voorstellingen

‘Berend Botje The Movie’ gaat vrijdag 5 oktober in première in de tot filmzaal omgetoverde grote zaal van ’t Hof van Zuidlaren, ook bekend als de feestzaal van het Sprookjeshof. Deze voorstelling is al uitverkocht.

De overige voorstellingen zijn zaterdag 6 oktober (20.00 uur), zondag 7 oktober (14.30 uur), vrijdag 16 november (20.00 uur) en zaterdag 17 november (20.00 uur). Entree: gratis.

Om teleurstelling te voorkomen, wordt reserveren aangeraden. Dat kan via 050-4091212 of info@hofvanzuidlaren.nl.

Meer informatie: www.harryenludolf.nl.


Auteur

marc.jansen