Met Oscar beloonde film bij Cinefilmhuis in Hoogezand

HOOGEZAND

Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 24 september de Italiaans-Amerikaanse film ‘Call Me By Your Name’ vertoond.

Deze film uit 2017 is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman. Luca Guadagnino regisseerde de film, die onder meer beloond werd met een The Academy Award (Oscar) en Bafta voor Best Bewerkte Scenario.

De hoofdrollen worden vertolkt door Timothée Chalamet, die voor zijn rol diverse prijzen won, Michael Stuhlbarg en Armie Hammer.

Elio en Oliver

De film gaat over de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet). Samen met zijn ouders brengt hij de zomer door op het Italiaanse platteland.

Wanneer Oliver (Armie Hammer), een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt Elio dit erg intrigerend.

Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze onafscheidelijk.

Aanvang: 20.00 uur.


Auteur

Marc Jansen Redacteur