Wethouder Erik Drenth opent jubileumexpositie Fotoclub Noorderlicht

HOOGEZAND

Cultuurwethouder Erik Drenth van Midden-Groningen opent zaterdag 29 september in het Kielzog in Hoogezand een jubileumtentoonstelling van Fotoclub Noorderlicht. Deze expositie toont 60 van de mooiste foto’s van de leden van de fotoclub.

Fotoclub Noorderlicht viert met deze expositie het 50-jarig bestaan. De fotoclub is 2 oktober 1968 opgericht als onderdeel van de personeelsvereniging van de NAM. De club staat sinds 20 juni 1986 op eigen benen.

De fotoclub hield zijn clubavonden tot 2 jaar geleden in De Reensche Compagnie in Hoogezand, waar hij ook een eigen doka had. De clubavonden worden tegenwoordig in De Klabbe in Foxhol gehouden.

Fotowedstrijd

FC Noorderlicht heeft het publiek bij zijn jubileum betrokken door een fotowedstrijd uit te schrijven. Het ingezonden werk is beoordeeld door een uit Noorderlicht-leden bestaande jury. De 3 mooiste foto’s hebben een plaatsje in de expositie.

2 locaties

De jubileumexpositie is op 2 locaties te zien: Kielzog in Hoogezand en Kunsthal Slochteren. In het Kielzog worden 60 foto’s getoond, in Kunsthal Slochteren 20.

De expositie is vanaf maandag 1 oktober toegankelijk voor publiek. Het Kielzog is van maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kunsthal Slochteren is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Op beide locaties liggen gratis catalogi met de foto’s en een verhaaltje over de makers.

De officiële opening is zaterdag 29 september is voor genodigden.


Auteur

Marc Jansen Redacteur