De Troebadoers op zoek naar lekkerste appeltaart van Groningen

HOOGEZAND

Het trio De Troebadoers gaat de komende weken op zoek naar de lekkerste appeltaart van Groningen en omstreken. De actie is onderdeel van de nieuwe theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ waarmee Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot vanaf oktober langs de theaters gaan.

De tour volgt op de release van de nieuwe cd ‘Onbekìnde Wegen’ die begin oktober verschijnt. Het is de langverwachte opvolger van de succesvolle debuut-cd ‘Veenhoes Sessies’, die hits als ‘Riekdom’ en ‘In de Nacht’ voortbracht. De theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ is de 4de grote theatershow van De Troebadoers.

Lees verder na de video.

Tientallen taarten

“Appeltaart en rode wijn nuttigen we eigenlijk altijd bij onze repetities”, zegt de in Hoogezand woonachtige Jan Henk de Groot. “Het staat altijd op tafel, bij wie van ons we op dat moment ook zijn. Zo ontstond de titel voor onze nieuwe theatershow”.

Het idee voor de appeltaartenactie volgde logischerwijs. “Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen appeltaartrecept”, weet Alex Vissering. “Volgens mij bakken vrouwen de lekkerste appeltaarten, maar we dagen nadrukkelijk ook de kerels uit om de handen uit de mouwen te steken.”

En wat te doen als er tientallen taarten worden ingeleverd? “We gaan ze echt allemaal zelf proeven, maar met zulke hoeveelheden krijgt de zaal natuurlijk ook een stukje”, belooft Edwin Jongedijk.

Appeltoarde inleverpunt

Bezoekers van de theatershow wordt gevraagd een zelfgebakken appeltaart mee te nemen en deze in te leveren bij het speciale daarvoor ingerichte ‘appeltoarde inleverpunt’. Tijdens de show proeven de zangers de ingeleverde appeltaarten live op het podium. De uiteindelijke winnaar krijgt een thuisconcert aangeboden.

De theatertour ‘Appeltoarde en rooie wien’ trapt op 6 oktober af in Ons Noabershoes in Veelerveen. Vrijdag 26 oktober wordt het Kielzog in Hoogezand aangedaan.


Auteur

Marc Jansen Redacteur