Jubileumexpositie FC Noorderlicht geopend

HOOGEZAND

Een selecte groep van 60 fotografen en belangstellenden was zaterdag in Het Kielzog in Hoogezand uitgenodigd om de opening van de jubileumexpositie van de 50-jarige Fotoclub Noorderlicht bij te wonen.

Na de openingshandeling door cultuurwethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen werd gewezen op het bijzondere karakter van de expositie.

De 60 foto’s hangen namelijk niet (in 1 formaat) strak op een rij, maar zijn in 2 rijen over een 3 meter hoge wand verdeeld. In verschillende formaten bovendien; van 30 x 40 centimeter tot 90 x 60 centimeter. De onderste rij is vanaf de begane grond te bewonderen, de bovenste rij vanaf de etage (bibliotheek). In de bibliotheek is bovendien een tafel ingericht met boeken over fotografie. Ook liggen er catalogi van de expositie.

Uitslag fotowedstrijd

Bij de opening werd ook de uitslag van de aan het jubileum verbonden fotowedstrijd bekendgemaakt. Een uit Noorderlicht-leden bestaande jury vond Lukas Boelens foto de mooiste van alle 57 inzendingen. Nel van Everdingen en Martin Teuben wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs.

De 3 mooiste foto’s hebben een plaatsje in de expositie in het Kielzog gekregen.’

De expositie in Het Kielzog en Kunsthal in Slochteren (20 foto’s) zijn tot 1 december te bezichtigen.


Auteur

Marc Jansen Redacteur