Oktobermaand Kindermaand: kinderen in de hoofdrol bij Fraeylemaborg

SLOCHTEREN

Kinderen spelen in Oktobermaand Kindermaand de hoofdrol op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.

Zondag 7 oktober gaat een reeks activiteiten van start. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen die dag in de Oranjerie op het voorterrein een kabouter van hout maken. Deze gratis activiteit duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Moelnwandeling

Een week later, op zondag 14 oktober, is de molenwandeling ‘Van Fraeylema tot Fraeylema’ speciaal geprogrammeerd voor kinderen. Met quizvragen onderweg en uitleg over de molen door de molenaar.

Voor kinderen is de wandeling gratis, volwassenen betalen € 3. De wandeling start om 13.30 uur bij de museumwinkel.

Paddenstoelentocht

Weer een week later, zondag 21 oktober, is een paddenstoelentocht uitgezet in het park, met tevens een kaboutertocht voor jongere kinderen. Dit evenement duurt van 11.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Schilderen als De Ploeg

De reeks wordt zondag 28 oktober afgesloten met schilderen als de kunstenaars van De Ploeg. Na een rondleiding door de tentoonstelling ‘Honderd jaar de Ploeg’ in het Koetshuis, die vrijdag 12 oktober geopend wordt, maken kinderen in de Oranjerie hun eigen schilderij.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aanvang: 13.30 uur. Aanmelding: 0598-421568 of info@fraeylemaborg.nl.

Gratis naar borg en koetshuis

Los van deze activiteiten kunnen kinderen tot 12 jaar alle zondagen van oktober gratis de borg en het koetshuis bekijken. Er is een speurtocht beschikbaar en de kinderen kunnen zich verkleden als prins of prinses. Ook kan fotospeurtocht langs de Follies in het park gemaakt worden.


Auteur

Marc Jansen Redacteur