‘New life in the village’ bij SMAAK

ZUIDLAREN

In Expo-atelier SMAAK in Zuidlaren wordt zaterdag 6 oktober de tentoonstelling ‘New life in the village’ geopend.

De titel van de expositie verwijst naar mensen die (totaal) andere wegen inslaan. ‘New Life’, een geheel andere levenswijze. Een biologe uit Schipborg wordt kunstenaar, iemand uit Appingedam laat het onderwijs voor wat het is en kiest voor een bestaan als fotografe, en een keramist uit Roden laat het realisme los en kiest voor abstract. De expositie toont het werk van Kim Veenman, Corine Tuinder en Geke Prins.

Kim Veenman is opgeleid als bioloog. Sinds ze een atelier heeft in een gebouw van het zwembad De Papiermolen in Groningen, schildert ze kleurrijke, realistische olieverfschilderijen.

Corine Tuinder is steeds meer thematisch gaan zoeken: close-ups op spiegel, architectuur/ gebouwen, deurklinken en stillevens. Een eigen manier van kijken, zelf composities maken en het onverwachte zoeken, maken haar foto’s bijzonder. Daarnaast vindt ze het leuk om met de kijker te spelen, ze op het verkeerde been te zetten.

Geke Prins is al tientallen jaren bezig met klei. In die periode heeft ze een grote ontwikkeling doorgemaakt. Haar recente werk bestaat uit geabstraheerde figuren, waarbij een link naar de natuur herkenbaar is.

De expositie loopt tot en met 8 december.


Auteur

Marc Jansen Redacteur