Nieuw studio-album De Troebadoers vanaf vandaag verkrijgbaar

HOOGEZAND

Het langverwachte nieuwe album van De Troebadoers ligt vanaf vandaag (vrijdag 5 oktober) in de winkels. Het album, getiteld: ‘Onbekìnde Wegen’, is de opvolger van het succesvolle debuut-album ‘Veenhoes Sessies’ en bevat 12 nieuwe liedjes.

Het is inmiddels 4 jaar geleden dat het Groninger Americana-trio Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk een grote hit scoorde met ‘Riekdom’. Het leverde de heren direct een plek op aan de top in de regionale muziekscene.

Lees verder na de video.

De wekenlange nummer 1-noteringen in de regionale hitlijsten, de succesvolle debuut-cd ‘Veenhoes Sessies’ en 3 nagenoeg uitverkochte theatershows leverden De Troebadoers in 2016 bovendien de Grunny op; de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord.

12 nieuwe liedjes

‘Onbekìnde Wegen’ bevat 12 gloednieuwe liedjes, waaronder de single ‘Noar Hoes’ over de zoektocht in het leven. “De nieuwe plaat gaat natuurlijk over de onbekende wegen in het leven, over onze familie en kinderen, wat we meemaken en hoe we daar op terugkijken”, zegt Jan Henk de Groot uit Hoogezand.

“Ieder van ons heeft eigen liedjes geschreven, elk met ons eigen verhaal, maar uiteindelijk komt alles ook weer samen”.

Het trio sloot zich 10 dagen lang op in Studio Spitsbergen in Zuidbroek om de 12 liedjes op te nemen. “Het is een rijker album geworden, met meer elektrische gitaren en meer koortjes. Beter dan ons vorige album, maar ja dat zeg je natuurlijk altijd over je nieuwste werk”, lacht De Groot.

Lees meer:


Auteur

Marc Jansen Redacteur