Springers TSV Hoogezand op dreef in eigen huis

HOOGEZAND

22 springers van TSV Hoogezand kwamen zaterdag voor het eerst dit seizoen in wedstrijdverband in actie op de trampoline.

In hun eigen trainingshal konden ze, samen met in totaal bijna 100 trampolinespringers uit de regio, een eerste stap zetten richting kwalificatie voor de individuele Nederlandse kampioenschappen (juni 2019) en het NK voor clubteams (8 december).

3de divisie

TSV deed in de 3de divisie behoorlijk van zich spreken. De jonge Tom Mulder boekte een prachtige overwinning in de klasse Instap Gemengd. Ook Brian Harms keerde met een gouden medaille huiswaarts, bij de Jeugd Jongens. Niels Bodde, Aiden van der Linden en Tyrell van Oosten werden respectievelijk 4de, 6de en 8ste in deze klasse. Marée-Joanne Tauran werd 4de in de klasse Jeugd 1 Meisjes.

In de klasse Jeugd 2 Meisjes was het vooral TSV Hoogezand dat de klok sloeg. Nadien Gremmer ging er met het goud vandoor. Haar clubgenootjes Myrialie Landkroon en Julia Eggermont veroverden respectievelijk zilver en brons. Marcha Harms, Nienke van der Velde en Cato Hendriks eindigden als 4de, 5de en 7de.

In de klasse Pupil Meisjes pakte Eva Scholten de dagzege. Janniek Gremmer pakte hier het brons. Melinde Ramaker eindigde in de middenmoot (9de).

Bij de Junior Meisjes deden Diede Halsema (5de), Aniek van der Laan (6de) en Eva van der Velde (7de) goede zaken voor NK-kwalificatie. Romee Vonk zal de volgende wedstrijden hoger moeten eindigen dan de 11 plaats van zaterdag wil ze nog kans maken op individuele plaatsing.

Dat geldt ook voor Jeanique Hoeve bij de Senior Dames; haar 8ste plaats zal niet voldoende zijn om deelname aan het NK af te dwingen. Haar leeftijds- en teamgenoten Mellissa Werkman en Jet Hindriks deden het beter met respectievelijk een 4de en 5de plaats.

4de divisie

Dana Konning en Alissa Lohues kwamen namens TSV uit in de 4de divisie. Zij werden respectievelijk 3de en 4de in de klasse Senior Dames.

Teamresultaat

Uit de individuele voorrondes is een teamresultaat opgemaakt. 3 teams van TSV eindigden hoog in het klassement van de 3de divisie. Het uit Cato Hendriks, Marcha Harmas, Julia Eggermonten Myrialie Landkroon bestaande team werd 3de, op een paar punten gevolgd door het team met Brian Harms, Niels Bodde, Nienke van der Velde en Nadien Gremmer.

Het team met Diede Halsema, Aniek van der Laan, Eva van der Velde en Romee Vonk was op de 5 plaats terug te vinden.

De andere teams eindigden op de 10 plaats en lager.


Auteur

Marc Jansen Redacteur