Midden-Groningen vlagt voor Coming-Outdag

HOOGEZAND

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Jan Jakob Boersma hijsen donderdag 11 oktober om 09.00 uur de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Hoogezand.

Ook bij de locaties Slochteren en Muntendam van de gemeente wordt de regenboogvlag gehesen. Dit in het kader van internationale Coming-Outdag.

Coming-Outdag

Coming-Outdag verwijst naar het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt, ofwel ‘uit de kast komt’ (coming-out).

“Op deze dag staan we stil bij de emancipatie en zichtbaarheid van onze LHBTI-inwoners, en eigenlijk van iedereen. We vieren de diversiteit in onze samenleving”, zeggen Hoogendoorn en Boersma.

Bibliotheek

In de bibliotheek van Hoogezand wordt in de week van Coming-Outdag met een roze tafel vol literatuur en film speciaal aandacht geschonken aan LHBTI.

Regenboogconvenant

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn ondertekent donderdag 11 oktober bovendien het Regenboogconvenant. Dit gebeurt tijdens het 2de Regenboogsymposium in het provinciehuis in Groningen.

Doel is alle gemeenten te stimuleren zich in te zetten voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI'ers.


Auteur

Marc Jansen Redacteur