‘Theo van den Boogaard spoort wél’ in Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

ZUIDBROEK

In het museumcafé van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is donderdagavond de expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’ geopend.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan het werk van een van Nederlands bekendste striptekenaars. De expositie toont diverse werken van Van den Boogaard.

Uiteraard zijn de spoorwegprenten te zien, aangevuld met strips van Sjef van Oekel, waarvan Van den Boogaard de geestelijk vader is.

Ook wordt stilgestaan bij het gereedschap van de striptekenaar. 1 van de tentoongestelde items is zijn eerste potlodenset.

2 aanvullingen

Het spoorwegmuseum werd op de openingsavond verblijd met 2 aanvullingen voor de collectie. Van NS-man Ton Honing ontving de stichting een door Van den Boogaard vervaardigde stationsafbeelding.

Theo van den Boogaard zelf had speciaal voor de expositie in het Zuidbroekster treinmuseum een illustratie gemaakt. Deze is inmiddels opgenomen in de expositie.

Van den Boogaard zorgde zelf ook voor de muzikale omlijsten; door nummers van Bob Dylan ten gehore te brengen.

De expositie, met als ondertitel ‘Een gewaagd uitstapje’, loopt tot en met 10 maart.

Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en alle dagen in de herfstvakantie van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het museum voor groepen op afspraak geopend.


Auteur

Marc Jansen Redacteur