Heel De Wachter Bakt: workshops broodjesbakken in Zuidlaren

ZUIDLAREN

Onder de noemer ‘Heel De Wachter Bakt’ worden zaterdag 27 oktober workshops broodjesbakken gegeven in molenmuseum De Wachter in Zuidlaren.

In deze workshops worden, onder leiding van de molenbakkers, worstenbroodjes, vlechtbroodjes, uienkruiers, amandelbroodjes en appelmeisjes van bladerdeeg gebakken.

De eerste workshop begint om 08.00 uur, de laatste om 14.45 uur. Een workshop duurt 1 uur. Per keer kunnen maximaal 5 mensen meedoen.

Deelname staat uitsluitend open voor volwassenen. Zij kunnen zich tot 21 oktober aanmelden via info@dewachter.nl. Deelname kost 10 euro.

Avondopenstelling

Hoewel zaterdag 27 oktober de laatste openingsdag van het seizoen is, is molenmuseum De Wachter daarna nog 1 keer geopend, in de avonduren: zaterdag 3 november van 17.00 tot 21.30 uur.

Alle onderdelen zijn dan in bedrijf. De verlichting wordt voor de gelegenheid echter aangepast. Bezoekers kunnen daardoor ervaren hoe het er in vroeger tijden in de molen uitzag.

De (verlaagde) entree is die avond 3 euro (tot 13 jaar: gratis).

Winter

Na 3 november is het museum gesloten. In de wintermaanden voeren de vrijwilligers het noodzakelijke onderhoud uit. Verder wordt een nieuwe tijdelijke tentoonstelling ingericht en worden plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dat begint 20 april 2019.


Auteur

Marc Jansen Redacteur