Marc de Hond met ‘Voortschrijdend inzicht’ in Kielzog

HOOGEZAND

Theatermaker en presentator Marc de Hond staat zaterdag 20 oktober met zijn solovoorstelling ‘Voortschrijdend inzicht’ in Kielzog theater in Hoogezand.

Met ‘Voortschrijdend inzicht’, zijn derde theatervoorstelling, kiest De Hond opnieuw voor een persoonlijke insteek: de geboorte van zijn dochter en zoon en de wereld die hij voor hen achterlaat. “Ik pleit voor een Nederland 2.0. Hoe eerder we beginnen met bouwen, hoe beter!”

Verandering

De Hond is inmiddels expert op het gebied van verandering, het thema van ‘Voortschrijdend inzicht’. De Hond: “Dat ging natuurlijk tegen wil en dank; nadat ik in 2002 een dwarslaesie kreeg, deed ik er alles aan om weer te kunnen lopen. Dat lukte uiteindelijk, maar met veel moeite en niet op een manier waar ik gelukkig van werd. Ik heb mijn dwarslaesie toen omarmd.”

In ‘Voortschrijdend inzicht’ laat de Hond zien dat we, als het er op aankomt, veel beter in verandering zijn dan we denken.

Zinvolle avond met veel humor

Wordt een bezoek aan zijn theatervoorstelling een avond vol kommer en kwel? De Hond: “Welnee! Net als bij mijn vorige voorstellingen verkondig ik mijn boodschap met veel humor. Maar ik wil mijn publiek wel iets meegeven, hen ook een zinvolle avond bieden. Verandering is niet iets om bang voor te zijn. Het is een mooie kans om het roer om te gooien.”

“Ik hoop met mijn voorstelling mensen bewust te maken van hun capaciteit om hun eigen hersenen te manipuleren. Wat je denkt, vindt en gelooft is niet iets dat je ‘overkomt’, maar iets waar je voor kunt kiezen. En ik kies ervoor om wat ik denk en geloof zo veel mogelijk te baseren op wetenschappelijk aantoonbare feiten. Niet op wat mensen vroeger van iets vonden, maar op wat ik vermoed dat de generatie van mijn kinderen er later van zal vinden.”

Aanvang: 20.15 uur. Tickets: www.kielzog.nl/theater/.


Auteur

Marc Jansen Redacteur