Back to Avenue #7 in Hotel Faber

HOOGEZAND

De eerste zaterdag van november dient zich aan. Dat betekent dat het bijna tijd is voor Back to Avenue in Hotel Faber in Hoogezand. 3 november is het zover. Voor de zevende keer al weer.

Door Marc Jansen

Waar de eerste editie van Back tot Avenue in 2012 nog het karakter van een reünie had, is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

“Je kon die eerste keren over de koppen lopen. Net als vroeger in Avenue”, zegt Robert Venema, met Rudi van Kalsbeek organisator van Back to Avenue.

“Ook de tweede en derde keer was het totaal uitverkocht. De laatste jaren loopt het licht terug, maar met 400- tot 500-feestgangers hebben we hier altijd een heel gezellige avond.”

Stapper

De 49-jarige Venema zegt van zichzelf altijd ‘een stapper’ te zijn geweest. De Sappemeerster discotheek Avenue was in de weekenden het middelpunt van zijn bestaan.

“Ik, en dat geldt ook voor Rudi, vond het er geweldig. En het mooie was dat mensen uit alle lagen van de maatschappij er kwamen. Je had de Sappemeersters, de Foxholsters, de mensen uit Gorecht, de Hoogezandsters. En zelfs al was er soms wat rivaliteit op bijvoorbeeld het voetbalveld, ‘s avonds kwam je elkaar weer tegen in Avenue en had je feest.”

Eenmaal de 40 gepasseerd hielden Venema en Van Kalsbeek nog steeds wel van een feestje. Maar die sfeer van vroeger vonden ze nergens meer. “Hoogezand-Sappemeer is toch een beetje doodgebloed op horeca-gebied”, meent Venema.

Avenue een begrip

Reden voor Venema en Van Kalsbeek in 2012 zelf een feestje te organiseren. Dat feestje, die reünie, getiteld Back to Avenue, werd wegens succes geprolongeerd in 2013, 2014, 2015, 2016, 2017.

Venema: “Voor heel veel mensen is het een vast moment geworden om die oude bekenden nog eens te zien.”

Lachend: “Waarschijnlijk zou het ook een succes zijn als we de muziek uit zouden zetten...”

Dat gaat echter niet gebeuren. Voor de zevende editie van Back to Avenue zijn 3 dj’s vastgelegd: Timmid, J-Nasty en Jack Koning.

“Jack Koning is oud-dj van Avenue. Hij is er elke editie van Back to Avenue bij geweest”, weet Venema. “Het voorste deel van Hotel Faber is zijn domein. Hij draait vooral muziek uit de tijd van Avenue.”

De jongere dj’s Timmid en J-Nasty draaien in de grote zaal. Venema: “Bij hen gaat de muziek wat meer ‘heen en weer’. Old school maar zeker ook muziek van nu. De ene draait van 21.00 tot 24.00 uur, de andere van 24.00 tot 02.30 uur. Daarna gaat het bij Jack Koning nog verder met een after party.”

Venema en Van Kalsbeek hechten aan goede dj’s. “Zij bepalen of de dansvloer vol is of niet, of de sfeer goed is. Om dezelfde reden bezuinigen we ook niet op licht en geluid. Dat móet gewoon goed zijn.”

Bijpraten

Omdat bijpraten een heel belangrijk onderdeel van Back to Avenue is, worden her en der statafels geplaatst. “Buiten hebben we heaters, zodat het ook prettig is voor de rokers onder ons. Verder zijn er buiten toiletvoorzieningen.”

En voor wie niet meer in de vroegere gemeente Hoogezand-Sappemeer woont, is een speciaal hotelarrangement samengesteld. “Dan krijgen ze op zondag nog een lekker ontbijt ook”, weet Venema, die niet kan wachten tot het zover is. “We gaan weer lol maken!”

Kaarten voor Back tot Avenue (à 12,50 euro) zijn aan te vragen via back.to.avenue@gmail.com. De kaarten worden op de avond van het feest ook aan de zaal verkocht.

Meer informatie: www.facebook.com/backto.avenue.


Auteur

Marc Jansen