Opening 3-minuten-store Brandweer Groningen uitgesteld tot 30 november

HOOGEZAND

Brandweer Groningen opent vrijdag 30 november om 13.00 uur een 3-minuten-store in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand. Deze pop-up store zou vrijdag al open gaan. De opening werd uitgesteld omdat werkzaamheden aan het pand (Gorecht-Oost 135) uitliepen.

Brandweer Groningen heeft in deze tijdelijke (tot en met zaterdag 22 december 17.00 uur) winkel een slaapkamer, een keuken, een woonkamer en een meterkast nagebouwd.

Virtual reality

Bezoekers kunnen met een virtual-reality-bril ervaren hoe het is om te vluchten. Mét en zonder de waarschuwing van een rookmelder.

De winkel heet 3-minute-store omdat je bij een woningbrand ongeveer 3 minuten hebt om jezelf en je huisgenoten in veiligheid te brengen.

Woningbranden

In het eerste half jaar van 2018 woedden 58 woningbranden in onze provincie, waarvan 6 in de omgeving van Hoogezand. Brand ontstaat vaak tijdens heel gewone situaties. Bijvoorbeeld bij het opladen van apparaten of een pannetje op het vuur.

De 3-minuten-store aan de Gorecht-Oost 135 is van 30 november 13.00 uur tot en met zaterdag 22 december elke woensdagmiddag, vrijdagmiddag en –avond en zaterdag open.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is in Midden-Groningen verantwoordelijk voor de veiligheid. Hij bezoekt de winkel vrijdag 7 december om 13.00 uur.


Auteur

Marc Jansen