‘Verweg & Dichtbij’ in Galerie de Smederij in Sappemeer

SAPPEMEER

In Galerie de Smederij in Sappemeer wordt vrijdag 26 oktober de expositie ‘Verweg & Dichtbij’ geopend. Deze expositie is van 27 oktober tot en met 15 december toegankelijk voor publiek.

In ‘Verweg & Dichtbij’ verbeelden 5 uit Suriname en van Curaçao afkomstige, in Nederland woonachtige kunstenaars op eigen wijzen hun kijk op hun moederland en Nederland. Hun thuis is ‘ver weg en dichtbij’.

De exposanten zijn:

  • Marijke Smuller
  • Oswaldo Sield
  • Ruben Seymonson
  • Rudo Walker
  • Salustiano Martha

Van Marijke Smuller worden sieraden en schilderijen tentoongesteld. Zij maakt voor haar werk gebruik van verschillende technieken, met materialen afkomstig uit Suriname.

Belangrijkste inspiratiebron voor de schilderijen van Oswaldo Shield is diens jeugd aan de Surinamerivier, tegenover de ongerepte jungle.

Ruben Seymonson maakt houtsculpturen. Bij elk bezoek aan zijn ouderlijk huis in Suriname neemt hij hiervoor een stuk van een omgevallen boom mee naar Nederland.

Salustiano Martha maakt keramiek en brons. Hij zoekt in zijn werk naar dat wat ons verbindt in plaats van wat ons scheidt.

Rudo Walker schrijft poëzie. Veel herinneringen aan dingen uit Suriname wil hij door middel van zijn gedichten met anderen delen.

Opening

De expositie wordt vrijdag 26 oktober om 19.30 uur geopend. Dit gaat gepaard met een optreden van spoken word-artiest Charles Goudsmit. Zondag 2 december staat een poëziemiddag (13.30 - 16.30 uur) geprogrammeerd.


Auteur

Marc Jansen