Australische tragedie ‘Sweet Country’ bij Cinefilmhuis in Vue Hoogezand

HOOGEZAND

Bij Cinefilmhuis in bioscoop Vue in Hoogezand wordt maandag 5 november de Australische film ‘Sweet Country’ vertoond.

Deze door Warwick Thornton geregisseerde film, die is gebaseerd op waargebeurde feiten, geldt als de eerste western vanuit Aboriginal-perspectief. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Neill, Bryan Brown en Thomas M. Wright

De film speelt in Noord-Australië, in de jaren 20 van de vorige eeuw. Sam (Sam Kelley) is een Aboriginal die als manusje-van-alles dienstdoet op een afgelegen boerderij. Hij wordt aangevallen door zijn blanke baas en doodt hem uit zelfverdediging.

De lokale bevolking begint in de Australische outback een klopjacht op Sam en zijn vrouw Lizzie.

Lees verder na de video.

Aanvang: 20.00 uur.


Auteur

Marc Jansen