Intocht Sinterklaas in Hoogezand en Sappemeer

HOOGEZAND

Stichting Vrienden Sinterklaasintocht Hoogezand-Sappemeer heeft een brief van Sinterklaas gekregen. Onderwerp is de intocht van Sinterklaas in Hoogezand en Sappemeer op zaterdag 17 november.

Beste kinderen van Hoogezand en Sappemeer, start Sint Nicolaas het schrijven.

Vandaag heb ik even contact gehad met Stichting Vrienden Sinterklaasintocht Hoogezand-Sappemeer. Ik heb haar verteld dat de laatste pakjes worden ingeladen in Pakjesboot 10 en we ons vervolgens klaar maken voor vertrek naar Nederland. Mijn Pieten en ik komen zaterdag 17 november met Pakjesboot 10 aan in de haven van Martenshoek. Om 12.00 uur zetten we dan voet aan wal in Midden-Groningen. Ik hoop jullie dan allemaal te zien. We nemen dit jaar ook weer de Gluten Vrije Piet mee.

Ik heb afgesproken dat we met ons allen een hele middag feest zullen vieren. We vertrekken om circa 12.45 uur vanuit Martenshoek richting De Pleiaden. Vervolgens gaan we naar het plein tussen de Zeeman en de bioscoop bij winkelcentrum De Hooge Meeren. Daarna sluiten we de intocht feestelijk af in de Atletta Jacobsstraat in Sappemeer.

Kinderen, Sinterklaas en zijn pieterman zouden het leuk vinden om jullie handje te schudden. Hopelijk kom je samen met je papa, mama, opa, oma, broertje(s), zusje(s), neefje(s), nichtje(s), vriendje(s) en/ of vriendinnetje(s) langs.

Groetjes en tot 17 november,

Sinterklaas

Draaiboek

Uit het draaiboek van Stichting Vrienden Sinterklaasintocht blijkt dat de Sint en zijn gevolg - met onder meer De Pieten Pretband - om circa 14.00 uur op de parkeerplaats van De Hooge Meeren arriveren. Rond 15.15 uur arriveren zij in Sappemeer.


Auteur

Marc jansen