Lezing Cor van Gelderen over herfstkleurentuin bij Groei & Bloei Midden-Groningen

SAPPEMEER

Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld in Boskoop geeft dinsdag 6 november een lezing bij Groei & Bloei Midden-Groningen. De lezing vindt plaats in zalencentrum Brandpunt in Sappemeer.

De van het televisieprogramma ‘De Rijdende Rechter’ bekende Cor van Gelderen vertelt in Sappemeer over de herfstkleurentuin.

“Wat ik nu het meeste mis van Nederland, schreef een goede vriend mij, jaren nadat hij naar warmere streken was geëmigreerd, is de wisseling van de seizoenen. Ik zou er wat voor over hebben om de herfstkleuren weer eens te zien”, zegt Van Gelderen over dit onderwerp.

“Want het is waar, veel planten doen in de herfst nog even hun uiterste best om een onvergetelijke indruk bij ons achter te laten, opdat we weer reikhalzend naar hen uit zullen zien in het voorjaar. Sommige van hen zijn ons allemaal wel bekend, maar er zijn ook veel minder bekende bomen en struiken die het mooist voor het laatst bewaren.”

Tuinjuweeltjes

Cor van Gelderen is een vurig pleitbezorger van die onbekende tuinjuweeltjes. Hij presenteert in zijn lezing verschillende van deze planten. Verder vertelt hij van alles over de toepassing van die planten in de eigen tuin.

De lezing begint om 20.00 uur. Entree: 3 euro (Groei & Bloei-leden gratis).

Meer informatie: www.midden-groningen.groei.nl.


Auteur

Marc Jansen